Home / Inspiratie / De beste gekruide kippenvleugeltjes van de BBQ
Recepten
De beste gekruide kippenvleugeltjes van de BBQ
Wist je dat het vandaag Wereld Tapasdag is? Deze kruidige kippenvleugels met een rokerige smaak van de barbecue smaken echt hemels! Deze zijn ons favoriete tapasgerecht. Extra lekker met onze curry of frisse fritessaus, die je natuurlijk wat extra spice kunt geven met chili, peper of komijn.
Ingrediënten voor de BBQ chickenwings
600 gram kippenvleugels Marinade:
1 el bruine basterdsuiker
1 el knoflookpoeder
1 tl zout
1 el paprikapoeder mild
Een snufje gerookte hete paprika poeder
1/2 tl cayennepeper Saus:
100 ml Oliehoorn-curry
1 teen geperste knoflook
Snufje gerookte paprika poeder
50 ml passata
Zo maak je het
Stook de bbq op tot 160 graden.
Meng de ingrediënten van de marinade met elkaar en strooi dit over de kippenvleugels heen. Laat de kip hierin één tot twee uren marineren.
Grill de kippetjes tien minuten op de directe warmte van de barbecue. Vervolgens laat je de kip nog eens een half uur rustig doorgaren op indirecte warmte.
Maak ondertussen de saus van de curry en de andere ingrediënten en smeer in de laatste minuten van de baktijd de helft van de saus met een kwastje op de kippetjes. Grill daarna de ingesmeerde kippetjes nog even.
Serveer de kip met de rest van de saus.
Tip: Als je geen bbq hebt, dan kun je de chickenwings in 30 minuten op 180 graden in de oven bakken.