Deze rijkelijk belegde bagel met tonijn en krokante kappertjes is de beste lunchbreak die je in tijden gehad hebt. Klap je laptop dicht of kom achter je computer vandaan en doe je schort om! Maak dit overheerlijke broodje.
Ingrediƫnten voor de tonijn bagel
1 blikje tonijn op water
1 augurk, klein
Een halve puntpaprika
1 el Oliehoorn-fritessaus
1 tl paprikapoeder mild
Snufje cayennepeper
2 bagels, afbakbroodjes
1/2 el Oliehoorn-curry
1 el kappertjes
1/2de rode ui
50 gram komkommer
Handje spinazie
Zout
Zo maak je het
Verwarm de over voor op 200 graden.
Frituur in een koekenpan met een eetlepel olie de kappertjes krokant in een paar minuten.
Snijd de rode ui en augurk fijn, de paprika in ringen en de komkommer in schuifjes.
Maak tonijnsalade door de tonijn uit te lekken en te mengen met de fritessaus, curry, ui en augurk en breng op smaak met de paprikapoeder, cayennepeper, zout en een theelepel sap van de augurken.
Bak de bagels in 3 Ć 4 minuten af.
Laat de bagels afkoelen en snijd ze doormidden. Beleg met de spinazie, komkommer, paprika en dan een flinke bol tonijnsalade. Maak af met de kappertjes en eventueel wat kiemgroente.