Home / Inspiratie / Echte Oliehoorn curry BBQ kipspiezen
Recepten
Echte Oliehoorn curry BBQ kipspiezen
Wat heb je altijd in huis? Oliehoorn-curry natuurlijk. Met deze heerlijke saus kan je ideaal deze  barbecue kipspiezen mee marineren. Het is eenvoudig te bereiden maar wel heel lekker!
Ingrediënten voor 5 kip spiezen
350 gram Kipfilet (of kippendijfilet)
1 rode ui
200 gram ananas
6 el curry, Oliehoorn
1 tl sambal
Takje munt
Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de kipfilet in blokjes en marineer in de curry en sambal. Zet minimaal een uur weg in de koelkast.
Zet de bbq aan op 160 graden.
Snijd de ananas in blokjes en de ui in parten.
Maak de spiezen door kip, ananas, ui met elkaar af te wisselen. Breng op smaak met een snufje zout en wat peper.
Grill de spiezen op indirect warmte van de bbq en het liefst met een deksel, in 20 minuten om en om goudbruin en gaar. Check wanneer de kip gaar is, dan kun je de spiezen direct serveren.
P.S. De spiezen smaken nog lekkerder als je ze dipt in onze Brander.